Usluge doma

 

Ustanova je specijalizirana za smještaj i pružanje medicinske skrbi starijim i nemoćnim osobama.

Istima nudimo usluge:

Stanovanje

Prema željama i zdravstvenom stanju korisnika Ustanova omogućava smještaj u odjelima prilagođenim našim korisnicima ovisno o njihovim potrebama.
Tako razlikujemo:

Isto tako, promjenom zdravstvenog stanja omogućen je premještaj u odjel Ustanove potreban u datom trenutku s pravom prvenstva biranja sobe ili apartmana spram novih korisnika.

Skrb i njega


Aspiracija kisikomUstanova posebnu pažnju pridaje individualnom pristupu svakom korisniku što omogućava ciljanu i potrebnu kako njegu tako i medicinsko zdravstvenu skrb.

Pod nadzorom liječnika stručan tim djelatnika i vanjskih suradnika garancija su pružanja kvalitetne njege te pravovremene i ciljane medicinske skrbi.

Uz stručno medicinsko osoblje i opremljenost aparatima omogućeno je obavljane niza medicinskih tretmana i zahvata kako bi se korisnicima omogućila potrebna skrb u okviru Ustanove.

Tako omogućavamo od osnovnih: peroralne terapije, parenteralne terapije, uzimanje krvi i urina za laboratorijske pretrage, kateterizacija mokraćnog mjehura, klistiranje, aspiracije, terapija kisikom, toaleta traheostome, anus praetera, urostome, gastrostome, pa do uvođenje gazonastrične sonde, enteralne prehrane, snimanje ekg, helioterapije, fototerapija, tretmane dekubitusa, tretmane i previjanje rana, postoperativnu njega, tretmane dezinfekcije i sterilizacije i sl.

Sve navedeno uz odličnu suradnju kako s državnim tako i s privatnim poliklinikama i ustanovama rezultira skrbi i njegom koju Ustanova s ponosom ističe, a na zadovoljstvo naših korisnika i njihovih obitelji.

 

Fiz. terapija

Uz osnovnu medicinsku njegu i skrb korisnicima su na raspolaganju i tretmani fizioterapeuta u prostoru posebno opremljenom i prilagođenom našim korisnicima. igraonicaTako uz svakodnevne grupne vježbe u jutarnjim satima pa i na otvorenome, ukoliko to vrijeme dopušta, fizioterapeut prema preporukama liječnika primjenjuje fizikalnu i kineziterapiju.

46__320x240_fizoGrupne vježbe prilagođene osobama treće životne dobi. Individualne vježbe s korisnicima prema njihovim potrebama i tegobama, primjena analgetskih struja TENS-a  samo su neki od tretmana omogućeni našim korisnicima.

Prehrana

Posebnu pažnju poklanjamo prehrani naših korisnika. Ista je prilagođena osobama treće životne dobi te osobama sa specifičnim oboljenima kao chronova bolest, šećerna bolest, bolesti žući, bolesti gušterače ili prema preporuci liječnika.restoran

Priprema hrane u cijelosti se vrši prema zahtjevnim kriterijima koje potvrđuje i HACCP sustav, a s  naglaskom na kvalitetan odabir namirnica te pomno biranje suradnika i dobavljača. Posebno ističemo pripremu svježe i domaće hrane koja na zadovoljstvo naših korisnika svakodnevno krasi naše tanjure te veseli naša nepca.

DSC07770Tako vrijedne ruke naših kuharica, a pod vodstvom glavne kuharice spravljaju različite specijalitete, domaći kruh, tjestenine, slastice, a sve prema željama korisnika.

Aktivnosti

Uz brigu o fizičkom zdravlju korisnika jednaku pažnju poklanjamo i brizi o emocionalnom stanju i zdravlju naših korisnika.

igraonicaTako se pod stručnim vodstvom socijalne radnice organiziraju različite aktivnosti i terapije prilagođene željama i mogućnostima svakog korisnika. Izrada različiti predmeta od kutija za nakit do izrade samog nakita i broševa, bingo večeri, kino večeri i sl.

U posebno opremljenom prostoru korisnicima su na raspolaganju i biljar, stol za kartanje, prostor za slikanje, prostor za odmor te posebno ugodna i rado posjećena čitaonica, dnevni boravak.

citaonica Posebna pozornost poklanja se obilježavanju različitih praznika i blagdana, organiziranju rođendanskih party-a te izleta i šetnji.

kapelicaA posebno ističemo brigu o duhovnom zdravlju gdje je našim korisnicima na raspolaganju  predivna kapelica koja pruža mir i spokoj te mogućnost zadovoljenja duhovnih i vjerskih potreba naših korisnika.

Share Button

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?